ConsciousLife praktijk voor Massage, Meditatie, Reiki, en Healing
home.jpg

Geleide Meditatie

 

Meditatie is een oeroude methode. Ze wordt gebruikt om rust te creëren in het hoofd, de emotionele huishouding en het lichaam. Door dagelijks te mediteren verruim jij jouw bewustzijnsniveau. Jij wordt rustiger, jouw hersencapaciteit wordt groter, jouw creatieve vermogens worden sterker en jouw kijk op de wereld verandert.

 

Vind jij het moeilijk om te mediteren of weet jij niet hoe het moet? Dan is geleide meditatie voor jou een geschikte methode.

 

Spelenderwijs contact met het onderbewustijn

Tijdens geleide meditatie maak je spelenderwijs contact met het onderbewustzijn. Door dit contact kunnen de volgende situaties ontstaan:

 • onbeantwoorde vragen worden ineens beantwoord;
 • onderdrukte emoties komen aan het licht en worden geheeld;
 • er ontstaat innerlijke rust en helderheid.

 

Tijdens geleide meditatie leer je gebruik te maken van jouw fantasiewereld, waardoor jouw kijk op de wereld luchtig, speels en soepel wordt. Tijdens de geleide meditatie worden alle zintuigen geprikkeld, waardoor jij één geheel wordt met jezelf en jouw omgeving.

 

Hersenhelften synchroniseren

De linker- en rechterhersenshelft leren tijdens geleide meditatie opnieuw contact met elkaar te maken. Door de synchronisatie worden nieuwe verbindingen in de hersenen gemaakt. Hierdoor worden oude patronen makkelijker losgelaten en nieuwe patronen moeiteloos geïntegreerd. Door rustig en diep ademen te halen tijdens de geleide meditatie voorzie jij de hersenen van meer zuurstof.

 

Voordelen van synchronisatie van de hersenhelften

 • Groter bewustzijnsniveau;
 • Meer oplossingsgericht denken;
 • Meer rust in het hele gestel (emotioneel, rationeel en lichamelijk);
 • Verruiming van het creatieve vermogen;
 • Je neemt tijd voor jezelf;
 • Door een diepere ademhaling maak je weer contact met jouw ‘IK’;
 • Jij leert voelen en vanuit jouw gevoel te handelen;
 • Je krijgt meer respect en waardering voor jezelf;
 • Je gaat meer vanuit het hart gaat leven.

 

Samen op reis

Bij geleide meditatie wordt je begeleid door middel van een verhaal en visualisatie. Als je ergens vastzit in jouw leven, kun je  er met geleide meditatie achter komen waar het probleem is ontstaan. Tijdens de sessie gaan wij samen op reis naar het begin van het probleem. Ik leid jou naar een plek waarvan ik aanvoel dat jij de antwoorden kunt vinden op de vragen waar je mee zit.

 

Het kan ook zijn dat je jezelf  ziek voelt. Wij maken dan een reis naar binnen, naar het ‘zieke’ orgaan, om daar meer te weten te komen. Wij helen het orgaan door de lading die op het orgaan zit weg te nemen. De heling gaat in lagen, zoals jij een ui pelt. Het is daarom goed om deze techniek thuis ook een paar keren te herhalen.

 

Werkwijze 

Duur: sessies van maximaal 1 uur.

Geleide meditatie kan individueel of in groepsverband gegeven worden.

 

Klik hier voor het maken van een afspraak bij Conscious Life

Klik hier voor Conscious Life persoonlijke ontwikkeling prijzen

Klik hier voor Conscious Life cursussen en workshops

De algemene voorwaarden van Conscious Life

 

 Gratis meditatie

* verplicht veld